2009-10-03

Οι περιβαλλοντικές ευαισθησιές της ΕΛΛΗΝικής ΑΡΙστερΑΣ

Αφίσες κολλημένες σε κάδους ανακύκλωσης



1 εικόνα, 3 βλάκες(Κοινή δημοσίευση με το Βλακειολόγιο)

αφίσα κολλημένη σε δέντρο

αφίσες σε κολώνες



και ο σεβασμός ΕΛΛΗΝΑΡάδων και λοιπών για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό... (Λόφος Φιλοπάππου)

γκραφίτι σε μαρμάρινο παγκάκι στου Φιλοπάππου





συνθήματα γραμμένα σε αρχαιολογικό χώρο



Αφίσα Χρυσής Αυγής και αυτοκόλλητο "φίλων του Φιλοπάππου" (!!!) σε κάδο στου Φιλοπάππου (ο ορισμός της αυτοαναίρεσης).


...και λίγος Πλιάτσικας (πάει με όλα...)


Μετεκλογικό Υστερόγραφο: Τα κόμματα που ήταν υπεύθυνα για τη μεγαλύτερη αφισορύπανση (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) είδαν τα ποσοστά τους να μειώνονται. Αντιθέτως, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και Οικολόγοι-Πράσινοι που δεν αφισορύπαναν (ή πολύ λιγότερο) είδαν τα ποσοστά τους να αυξάνονται.

2 σχόλια:

Τοπικός είπε...

Ως προς το αυτοκόλλητο του Φιλοπάππου. Να σου υπενθυμίσω ότι η δυνατότητα σου να το φωτογραφίσεις χωρίς να έχεις πληρώσεις το εισιτήριο των 12 ευρώ της ενοποίησης για να μπεις στο λόφο οφείλεται στον αγώνα των κατοίκων. Δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό είναι να καταγράφεις με μια φωτογραφική μηχανή τα «κακώς κείμενα» αλλά πίστεψε με ούτε στο ελάχιστο δεν μπορεί να συγκριθεί σε αξία με τους αγώνες των κατοίκων. Κάνε κάτι πιο χρήσιμο από το να σχολιάζεις τι κάνουν οι άλλοι, σαν μεσιμαριανάδικο.

mantz είπε...

Δεν γνώριζα για τα σχέδια περί εισητηρίων στο Φιλοπάππου και ευχαριστώ για την ενημέρωση. Είχα ακούσει για τα κάγκελα απλώς. Ψάχνωντας σε εφημερίδες βλέπω ότι μάλλον πρόκειται για κλασσική περίπτωση αμοιβαίας καχυποψίας (πιθανόν δικαιολογημένης) καθώς κανένας αρμόδιος δεν ανακοίνωσε ποτέ την επιβολή εισιτηρίου (αλλά πράγματι άνοιξε η πόρτα για μια τέτοια πιθανή, μελλοντική εξέλιξη). Προφανώς την ευθύνη την έχει το κράτος που κινείται με μυστικοπάθεια και χωρίς να προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους πολίτες. Κάποιοι από την επιτροπή των κατοίκων τα αναφέρουν πολύ καλά και ισορροπημένα εδώ (υποθέτω ότι τα ξέρεις καλύτερα από μένα).

Δε με βρίσκουν σύμφωνο ούτε τα εισιτήρια, ούτε οι περιφράξεις αλλά και ούτε το γκρέμισμα των περιφράξεων. Πολλά αστικά πάρκα στον κόσμο λειτουργούν μια χαρά από το πρωί ως το βράδυ με περίφραξη. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι το καθεστώς του χώρου έτσι ώστε να συμβιβάζεται ο αρχαιολογικός χαρακτήρας του με το χαρακτήρα του αστικού πρασίνου.

Από την άλλη θα έπρεπε κι εσύ να ξέρεις ότι ένα καλό δεν μπορεί να λειτουργεί σα συγχωροχάρτι για ένα κακό. Ένας αγώνας κρίνεται όχι μόνο από τους στόχους του αλλά και από τα μέσα του.
Εν πάσει περιπτώσει το φωτογραφικό σχόλιο ήταν για τον συγκεκριμένο τύπο που κόλλησε το αυτοκόλλητο εντός του συγκεκριμένου χώρου. Δικαίωμά σου να του δίνεις συγχωροχάρτι (αν σε καταλαβαίνω) και δικαίωμά μου να τον κατακρίνω. Σε όλους τις ομάδες ανθρώπων άλλωστε παρεισφρύουν και οι λιγότερο συνειδητοποιημένοι και οι "χαβαλέδες"...

Τέλος, δεν έχω ζυγαριά για να συγκρίνω την αξία διαφορετικών πραγμάτων και ούτε και με ενδιαφέρει να κάνω κάτι τέτοιο.
Είμαι όμως απολύτως βέβαιως για την αξία της κριτικής και του διαλόγου και κάνεις λάθος να τα υποβιβάζεις σε "μεσημαριανάδικο"...